Meest gestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons je vraag toe via het contactformulier
of bel met onze support afdeling. 

We bieden drie mogelijkheden: De PCR-test, de antigenen Abbott Sneltest (neusswab), de Antilichamen (bloed vingerprikje) Sneltest. Je kunt ook kiezen voor het combi-pakket bestaande uit de PCR-test + antilichamentest. De kosten voor de sneltest zijn €25,-per stuk. De PCR-test + reiscertificaat bedraagt €39,- en het combi-pakket PCR-test + antilichamentest + reiscertificaat bedraagt €60,-

De WGO (wereldgezondheidsorganisatie) adviseert de PCR-test. Dit is geen sneltest aangezien de testafname wordt gecontroleerd in het laboratorium. Bij een negatief resultaat ontvang je vervolgens een officieel Reiscertificaat. De kosten voor deze test bedragen €39,-. Wanneer je voor 12:00 uur bij ons laat testen, ontvang je dezelfde dag voor 00:00 uur de uitslag per mail. Dit geldt ook op zaterdag en zondag. Wil je binnen 15 minuten het resultaat, dan adviseren we bij beginnende klachten de antigenen Abbott sneltest. Heb je al langer klachten, gemiddeld 6 dagen of langer dan adviseren wij de Zekmed antilichamensneltest. Met deze antilichamensneltest kun je vaak nog zien of je al eerder corona hebt gehad, indien je antilichamen nog aanwezig zijn. Deze sneltesten bedragen ieder €25,-.

Een sneltest kost €25,- we werken enkel met RIVM goedgekeurde en veilige AG-testen. De prijs voor een serologische test bedraagt €25,-.  De PCR-test kost inclusief reiscertificaat kost 39,-. Je kunt ook kiezen voor de combinatietest PCR-test + antilichamentest + reiscertificaat. De kosten daarvan zijn totaal €60,-. Het reiscertificaat ontvang je mits je negatief getest bent.

Ja, wij geven bij een negatieve testuitslag een reiscertificaat uit bij de Antigenensneltest en PCR-test. Het reiscertificaat is uitsluitend in het Engels en ondertekend door de arts. Let op: je bent zelf verantwoordelijk te controleren welk type test vereist is bij sprake van een vakantie of zakenreis. Dit kan namelijk per land en periode verschillen.

De PCR-test of de PCR-test + antilichamentest als combi-pakket zijn in de meeste landen geldig. Je blijft zelf verantwoordelijk voor het juist controleren van de geldende eisen afhankelijk van je bestemming en aankomst- en vertrekbepalingen. De PCR-test kost €39,- en het combi-pakket kost €60,-.

Wij werken met GGD/RIVM en CE gevalideerde testen. Dit geldt voor de PCR-test, de antigenen Abbott sneltest en de Zekmed antilichamen sneltest. Geen enkele test wereldwijd is 100% betrouwbaar. Gemiddeld dient je er rekening mee te houden dat de nauwkeurigheid tussen de 95 en 99% ligt.

iDEAL, Creditcard en Paypal

De PCR-test is een afname via de neus- en keelswab. Daarna gaat de afname naar ons RIVM gevalideerd laboratorium en daarna volgt de uitslag. Indien je voor 12:00 uur een PCR-test laat afnemen, krijg je dezelfde avond voor 00:00 uur de uitslag per mail. Dit geldt ook op zaterdag en zondag. Bij een negatieve uitslag ontvang je een officieel reiscertificaat ondertekend door een bevoegde arts.

Indien je een klacht hebt of een aanmerking wenst te maken. Dan verzoeken wij je deze klacht of aanmerking te mailen naar info@reserveerjecoronatest.nl onder vermelding van het ordernummer, testlocatie, naam en telefoonnummer. Graag in korte bewoordingen aangeven wat de klacht is. Binnen 5 werkdagen zullen wij de klacht in behandeling nemen en je op de hoogte houden van de procedure.

Ja, wij van Amesco werken onder supervisie van dr. Ajoeb Abdul (BIG: 89048702201).

Als de uitslag van de test negatief is, dan zijn er geen virus deeltjes bij jou aangetroffen. Dus je kunt je vrij bewegen. Je moet je wel aan de regels blijven houden die voor alle Nederlanders gelden: blijf op 1,5 meter afstand van personen die niet bij jou in huis wonen, was regelmatig je handen en hoest en nies in je elleboog. Krijg je opnieuw klachten of andere corona gerelateerde klachten? Dan kun je uiteraard opnieuw bij ons laten testen.

De uitslag ontvang je per mail, 15 minuten nadat je bent getest. Je kunt niet op de uitslag wachten. Dit geldt uitsluitend voor de sneltest en niet voor de PCR-test. Bij de PCR-test geldt voor 12.00 uur getest, is dezelfde dag voor 00.00 uur uitslag. Indien je na 12:00 uur de PCR test laat afnemen, dan ontvang je de volgende dag tussen 19:00 – 00:00 uur de uitslag. Dit geldt ook op zaterdag en zondag.

Het is verstandig om een corona sneltest te laten afnemen wanneer je lichte klachten hebt, die mogelijk wijzen op aanwezigheid van het nieuwe coronavirus. Denk daarbij aan: koorts (38 graden of hoger) of een koortsig gevoel; hoesten met of zonder slijm; neusverkoudheid; moeheid; moeilijk of snel ademen, bijvoorbeeld bij het lopen; keelpijn; spierpijn en gewrichtspijn; hoofdpijn; pijn in de borstkas.

In de meeste landen is de vereiste dat je een PCR-test doet en daarvan bij een negatieve uitslag een officieel reiscertificaat kunt tonen. Bepaalde landen verwachten een PCR-test en een antilichamen bloedtest of antigeentest. Beiden kun je bij ons af laten nemen. Check dus zelf vooraf eerst goed wat de aankomst- en vertrekbepalingen zijn van je reisbestemming. Jij bent hier zelf voor verantwoordelijk. Vaak wordt bij het inchecken van de vlucht gevraagd om je corona reiscertificaat. Het zorgdragen van de correcte reisdocumenten en de juiste coronatesten is je eigen verantwoordelijkheid. Wij kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Annuleren is niet mogelijk. De kosten om de afspraak te verzetten bedragen €10,- en worden gefactureerd.

Ja, iedereen kan zich bij ons laten testen.

Er zijn nog weinig onderzoeksresultaten bekend omtrent andere varianten, zoals de Britse variant van het coronavirus. Wij adviseren je daarom om de PCR-test af te nemen. De analyse van de PCR-test geeft aan of je wel of geen corona hebt. We kunnen bij het resultaat niet specificeren welke variant je hebt, maar je krijgt wel de bevestiging of je het coronavirus wel of niet bij je draagt. Wanneer jij voor 12.00 uur overdag de PCR-test bij ons laat afnemen, dan ontvang je dezelfde dag voor 00.00 uur de uitslag. Dit geldt ook op zaterdag en zondag. Bij een negatief resultaat ontvang je tevens het medisch reiscertificaat ondertekend door de arts.

Ja, dagelijks worden rond 22.00 uur de positieve uitslagen doorgegeven aan de GGD. De GGD behoort in de dagen daarna bron- en contactonderzoek te doen. Tevens dient u na een positieve test 5 dagen thuis in quarantaine te verblijven. Daarna, wanneer u klachtenvrij bent, kunt u zich weer vrij bewegen. Nadat we uw positieve testen hebben doorgegeven is het aan de GGD om een vervolgactie te doen. Uit ervaring weten we dat de GGD door enorme drukte soms achterloopt en u daardoor geen contact zult hebben. Nogmaals hier hebben wij geen invloed op.

Vooralsnog in Almere, Eindhoven Hoogstraat en Hurksestraat en Zevenhuizen (Zuidplas) Het is ook mogelijk om bij jou op locatie te testen vanaf 5 personen. Vraag naar de mogelijkheden.

Ja, wij hebben een pedagoog die speciaal voor kinderen bij ons op de locatie test.